dissabte, 18 de gener de 2014

EL NADAL EN XIFRES.

El nadal és la festivitat cristiana que comprèn el temps D'Advent. És, juntament amb la Pasqua, la festa cristiana més important. En ella, se celebra el naixement de Jesús. De les esglésies cristianes, la Catòlica, la Protestant i algunes de les Esglésies Ortodoxes autocèfales,com ara la grega, la romanesa i la búlgara, celebren Nadal el 25 de decembre. Altres Esglésies, en canvi, com ara la de Constantinoble i la Russa, el celebren el 7 de gener, ja que no van acceptar el calendari gregorià, que va reformar el calendari julià de l'època romana.


Aquest any diuen que és l'any en el que menys regals s'ha fet degut a la crisi que n'hi ha, i les retallades als treballs.

La gent normalment está ascotumada a gastar-se'n molts diners en regals per als familiars,menjars, turrons, i, també en loteríes.
el 40% de la despesa nadalenca es destinarà a la compra d'aliments. Un percentatge que l'any passat estava en el 24%. Així, els espanyols pagaran un 71,5% més que en les passades festes per tenir els mateixos plats sobre la taula. Un altre 40% es dedicarà a la compra de regals. Fa un any aquest percentatge representava el 57,5​​% del total. El 20% restant seran despeses destinades a l'oci. A Espanya, el percentatge del pressupost per a regals i menjars s'ha igualat per a 2007, quan l'any passat les famílies invertien més del doble en regals que en menjar.
Els espanyols són els tercers que més gasten d'Europa, només per darrere d'Irlanda i Xipre (amb 1.431 i 1.288 euros). Els més estalviadors en l'època nadalenca són els holandesos (411 euros), alemanys (420 euros) i txecs (506 euros). La mitjana europea està en 663 euros. 
Normalment, els regals més comuns que se solen regalar és roba i llibres. Però, això és sobretot entre els adults. A dia d'avui, s'ha vist que els CD i DVD perden protagonisme i vendes a causa de les descàrregues d'Internet. Els adolescents en canvi demanen ordinadors, aparells electrònics, videojocs i reproductors MP3.
En canvi, els nens menors de 12 anys reben regals més tradicionals: cotxes de joguina, jocs creatius, i ninots amb els seus accessoris, això seran els regals més comprats. 
Pel que fa als hàbits de compra, es diu que els espanyols són els menys previsors d'Europa. Només un 17% estalvia diners durant l'any per a les festes. A més, el 60% dels consumidors concentra les compres al desembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada